[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” da_disable_devices=”off|off|off” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” da_is_popup=”off” da_exit_intent=”off” da_has_close=”on” da_alt_close=”off” da_dark_close=”off” da_not_modal=”on” da_is_singular=”off” da_with_loader=”off” da_has_shadow=”on”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_post_title author=”off” date_format=”j M, Y” categories=”off” comments=”off” featured_image=”off” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_post_title][et_pb_text _builder_version=”4.20.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Som vi tidigare aviserat så kommer föreningen, på grund av höjda räntor behöva höja månadsavgiften för boende och parkeringsplatser.
Höjningen gäller från och med januari 2023 och blir 19 procent.

Bakgrund

Liksom många andra branscher så påverkas även föreningens kostnader, främst av höjda räntor. När vi gick in i 2022 hade Tallkronan en låneränta på 0,19 %. I budgeten betyder det att det fanns tvåhundra tusen kronor avsatta för att betala räntor.

Vid Riksbankens pressträff i torsdags (24/11) så lämnade de besked om senaste uppdatering kring styrräntan. I och med det förväntas föreningens lån ha en ränta på 2,8 – 3 % vid årsskiftet, vilket gör att prognosen för räntekostnader för 2023, istället för tvåhundra tusen kronor kommer att hamna på närmare tre miljoner kronor.

Den senaste avgiftshöjningen i föreningen skedde 2007 och sedan dess har BRF Tallkronan haft en stabil ekonomi med låga avgiftsnivåer, mycket tack vare låga räntenivåer. Med stigande räntor behöver också avgifterna justeras så att vi kan fortsätta driva föreningen på en stabil ekonomisk grund.

Styrelsens främsta prioritet är att ha en budget i balans. Det betyder att läget kan ändras framåt, baserat på vad Riksbankens lämnar för besked. Det innebär att avgifterna kan komma att justeras fler gånger, både uppåt och nedåt, om läget tillåter det.

Har du några frågor kring avgiftshöjningen eller något annat gällande ditt boende så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på info@tallkronan.se

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *